Virus

Wat is een virus?

Een computervirus (in het dagelijks taalgebruik wordt meestal kortweg over virus gesproken) is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich in een bestand kan nestelen, bijvoorbeeld in bestanden van een besturingssysteem. Computervirussen worden als schadelijk beschouwd, want ze nemen schijfruimte en computertijd in beslag van de besmette computers; in ernstige gevallen kunnen ze in de computer schade aanrichten (zoals het wissen en verspreiden van (gevoelige) gegevens).

Wat doen wij om virussen te vermijden

Al onze email- en internetdiensten (zowel kabel als DSL) worden opgeleverd met een gratis antivirus dienst. Hieronder wordt toegelicht hoe u uw eigen computer virusvrij kunt houden.

Wat kunt u doen ter beveiliging tegen virussen

Naast de scans die op ons platform worden uitgevoerd, is het altijd verstandig om op uw computer(‘s) een virusscanner en firewall te installeren. Virussen komen namelijk niet uitsluitend via de mail binnen. Er zijn zowel betaalde als gratis virusscanners c.q. firewalls te verkrijgen. AVG heeft een gratis virusscanner.