Spam

Wat is spam?

Spam is ongewenste mail, die vaak in enorme hoeveelheden verstuurd wordt. Meestal prijzen spamberichten producten aan, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Spammers hebben een verzameling email-adressen die zij dagelijks uitbreiden en gebruiken voor het versturen van ongewenste email. Vaak struinen zij het internet af naar nieuwe adressen en verhandelen ze ondeling hun lijsten met adressen.

Wat doen wij tegen spammers

Wij bieden de e-maildiensten Email Compleet en Internet Unlimited. Bij deze vormen van e-mail, wordt uw mail op ons mailplatform gescand op spam. De kosten voor Email Compleet bedragen 5,03 per maand, de kosten voor Internet Unlimited bedragen 87,70 per jaar. Tevens wordt e-mail bij onze diensten ADSL Experience (vanaf €36,30 p/m) en Kabel Waalre (vanaf €20,29 p/m) voorzien van een spamfilter welke u naar uw voorkeuren kunt instellen voor spamfiltering.

Wat kunt u doen om spam te minimaliseren

Helaas is het niet mogelijk om uw mailbox 100% spamvrij te houden. Indien u spam krijgt, reageer er nooit op. Ook al bieden ze vaak de mogelijkheid om af te melden. Het reageren op een spambericht vertelt de spammer dat uw email adres bestaat, vaak leidt reageren op spam tot meer spam.

Wees voorzichtig met het invullen van uw email-adres op het internet. Spammers zoeken het internet af naar adressen en gebruiken alle adressen die op het internet te vinden zijn.

Meer informatie over ongewenste e-mail is te vinden op de website van Autoriteit Consument & Markt.
Onder deze organisatie valt ook de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA).